به گزارش یزدفردا: طبق مطالعهای که در ژورنال Nature Machine Intelligence منتشر شده، این سیستم با بهرهگیری از دوربین، پردازنده هوش مصنوعی و هدفونهای انتقال استخوانی، اطلاعات محیط را در لحظه تجزیهوتحلیل کرده و از طریق پیامهای صوتی و لرزشی ساده، کاربر را راهنمایی میکند.
این پروژه حاصل همکاری دانشگاه شانگهای جیاو تونگ، آزمایشگاه هوش مصنوعی شانگهای، دانشگاه علوم طبیعی چین شرقی، دانشگاه علم و فناوری هنگکنگ و آزمایشگاه ملی علوم اعصاب پزشکی در دانشگاه فودان است.
جایگزینی برای چشم انسان با کمک هوش مصنوعی

دکتر «گو لیلی»، استاد دانشگاه شانگهای جیاو تونگ و پژوهشگر اصلی پروژه، میگوید:
«این سیستم میتواند تا حدی جایگزین چشم انسان شود.»
او همچنین تأکید دارد که هدف تیم تحقیقاتی، طراحی سیستمی ساده، سبک و کاربردی بوده که کاربران بتوانند در طول روز بدون احساس خستگی یا مزاحمت از آن استفاده کنند.
برخلاف سیستمهای ناوبری خودران که توضیحات طولانی و پیچیده ارائه میدهند، این سیستم به گفته لیلی تنها اطلاعات ضروری را برای مسیریابی به کاربر منتقل میکند؛ اطلاعاتی که مغز بتواند آنها را سریع و آسان پردازش کند.
در آزمایشهای اولیه این فناوری که با حضور 20 فرد کمبینا در محیطهای داخلی انجام شده، بیشتر شرکتکنندگان پس از تنها 20 دقیقه تمرین، توانستهاند به راحتی از آن استفاده کنند. تعیین مقصد با آن نیز بسیار ساده است و تنها با یک فرمان صوتی، سیستم مسیر امن را پیدا کرده و در طول مسیر راهنماییهای مختصر و دقیقی نیز ارائه میدهد.
درحالحاضر این فناوری توانایی شناسایی 21 شیء مختلف ازجمله تخت، صندلی، سینک ظرفشویی، تلویزیون و مواد غذایی را دارد. پژوهشگران قصد دارند در گامهای بعدی، این سیستم را برای استفاده در فضاهای بیرونی توسعه دهند و قابلیتهایی مانند شناسایی بهتر اشیاء، تطبیق مسیر با شرایط محیطی و هماهنگی با سیستمهای GPS را به آن اضافه کنند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 19,آوریل,2025